Kopiëren van bestaand schrijnwerk: ideaal voor een historisch gebouw

K
FRONT-Menuiserie-Riche-patrimoine-identique-fenetre-renovation-batiment-historique-gand-Dherte.jpg
Menuiserie-Riche-patrimoine-renovation-batiment-historique-fenetre-cintree-petits-bois-cercle-deux-fenetres-Dherte.jpg
Menuiserie-Riche-renovation-batient-historique-gand-fenetre-cintree-petits-bois-cercles-Dherte.png
Menuiserie-Riche-renovation-batiment-historique-mesurage-gand-Dherte.jpg
Menuiserie-Riche-renovation-patrimoine-identique-avant-apres-gand-batiment-historique-Dherte.jpg

De historische stad Gent heeft een prachtige architectuur.  Een groot gebouw werd gerenoveerd er werd niets aan de gevels gedaan en ramen en deuren werden nagemaakt.  

Menuiserie Riche heeft 135 ramen vervaardigd en geleverd, waarvan 41 "identiek" waren. Deze 41 rondboogvensters zijn voorzien van renaissance- en Brabants lijstwerk en speciaal op maat gemaakte profielen.
 

Het studiebureau van Menuiserie Riche geeft de nodige ondersteuning, van het ontwerp tot de technische punten, zoals het beheer van grote beglazingseenheden, hoekramen, de integratie van RF-kaders, enz.
 

Algemene aannemer : Dherte

Erfgoedvriendelijke ramen

E

Of het nu gaat om historische woningen, boerderijen, kastelen of art-nouveauhuizen, het is van essentieel belang dat deze gebouwen hun specifieke stijl behouden.

Het vervaardigen van ramen die de stijl respecteren is de specialiteit van Menuiserie Riche. Meer nog, de vervaardiging van identiek schrijnwerk zorgt ervoor dat de historische gevels worden gerespecteerd.
 

Om identieke sierlijsten te vervaardigen, vervaardigen wij onze eigen messen, volgens een 3D-model dat gebaseerd is op het origineel. (volgens een haalbaarheidsstudie)
 

Hierdoor behouden we met trots de historische huizen met milieuvriendelijk, hoogwaardig schrijnwerk, terwijl de architectonische lijn van het verleden gerespecteerd worden.