Glazen units, gevels komen uit op het terras

G
FRONT-Menuiserie-Riche-ensemble-vitre-coulissants-bois-aluminium-bicolore-alleluia-architectes-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-ensemble-chassis-bois-aluminium-terrasse-volets-pignons-alleluia-architecte-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-ensemble-vitre-coulissants-bois-aluminium-bicolore-terrasse-biais-alleluia-architecte-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-ensemble-vitre-coulissants-bois-aluminium-bicolore-terrasse-cote-alleluia-architecte-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-fenetres-simples-ouvrants-etage-volets-roulants-speciaux-alleluia-architectes-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-levants-coulissants-ensemble-vitre-bois-aluminium-bicolore-vue-interieure-alleluia-architectes-stabilame.jpg

Dit nieuwe houten gebouw is gericht op de tuin.  De achtergevel wordt gemarkeerd door een punt, en herhaalde lijnen zetten de toon.  Deze cadans stelde de architecten in staat verschillende ramen te integreren in een mooi beglaasd geheel, ramen die elk een functie hebben en vooral om verschillende toegangen tot de tuin te integreren vanuit de grote leefruimten.

Dit glasensemble omvat een dubbel hef-schuifraam in de hoofdruimte, dat een brede doorgang van de woonkamer naar de tuin mogelijk maakt.  De punt van de woonkamer, grote glaspartij, geeft toegang tot de tuin via een balkondeur met een aluminium drempel.   De woonkamer profiteert van veel licht dankzij vaste ramen gemengd met twee balkondeuren.

Van overal is de tuin toegankelijk en zichtbaar: het is de buitenkant die zich naar binnen nodigt, voor puur geluk...
 

Architect :  Alleluia Création

Glazen elementen: architecturale vrijheid en ritme

E

Dit maakt het mogelijk vaste en opengaande ramen van verschillende types te combineren. Op grote gevels kunnen schuifdeuren, balkondeuren, vouwdeuren, vaste ramen, enz. worden gecombineerd.

Twee elementen bepalen het schrijnwerk. Enerzijds de architectuur en de gevelarchitectuur, die de elementen zal integreren. Anderzijds de functie van de openingen, hun doorgang voethoogte of integendeel de vraag naar totale doorgang op bepaalde plaatsen in de tuin.

Enkele goede potloodlijnen op papier, een beetje fantasie en een scheutje techniek maken van uw beglaasde unit de optimale architectonische oplossing voor uw gebouw.