Menuiserie-Riche-fenetres-levants-coulissants-piscine-dsh-architectes.jpg

Menuiserie Riche: een schrijnwerkerij ten dienste van de architect

Contacteer-ons

Waarom zou je als architect met Menuiserie Riche werken ?

A
 • 100% op maat gemaakt
 • Technici ? Ja: geïndustrialiseerde ambachtslieden
 • Een pioniers en vernieuwingsgeest
 • Nabijheid en complementariteit: een waardevolle aanwinst voor iedereen
 • Nieuwbouwfactoren
 • De lange levensduur van Riche ramen en deuren
 • Riche oplossingen ? ja, en meer.

100% op maat gemaakt

G

Of het nu gaat om een modern en geraffineerd project of om erfgoed dat moet worden gerespecteerd, het schrijnwerk op maat die onze ateliers aanbieden, beantwoorden aan uw architecturale eisen.

 • Voor "erfgoed" projecten vervaardigen wij ramen en deuren naar oud model. Onze ervaren technici gaan zelfs zo ver dat ze messen maken om vormstukken opnieuw te maken die identiek zijn aan de oude. Dit maakt het mogelijk om ramen en deuren te verkrijgen die het erfgoed respecteren, met de hoge normen van vandaag. Hergebruik van bepaalde ornamenten is vaak mogelijk: glas-in-loodramen, pompcremones enz. Op de ramen, smeedwerk, glas-in-loodramen of specifiek lijstwerk op de deuren.

Of het nu gaat om een modern en geraffineerd project of om erfgoed dat moet worden gerespecteerd, het schrijnwerk op maat die onze ateliers aanbieden, beantwoorden aan uw architecturale eisen.

 • Voor moderne werven, waar u uw creativiteit de vrije loop kunt laten, kunnen wij specifieke lijsten of profielen bestuderen, om zo een zeer gepersonaliseerd schrijnwerk te creëren, dat een handtekening zal geven aan het gebouw.

Of het nu gaat om een modern en geraffineerd project of om erfgoed dat moet worden gerespecteerd, het schrijnwerk op maat die onze ateliers aanbieden, beantwoorden aan uw architecturale eisen.  

 • Extra brede waaier van prestaties, met verschillende diktes beschikbaar, evenals stijlen, en in de grote verscheidenheid van openingssystemen
Menuiserie-Riche-patrimoine-facade-fenetres-bleu-fonce-cintrees-fenetre-toit-rondes-renovation-maison-de-maitre-ww.jpg
1-01-06-moderne-chassis-bois-villa-moderne-menuiserie-riche-architectes-buro5.jpg
Menuiserie-Riche-architectes-large-gamme-chassis.jpg

Technici ? Ja: geïndustrialiseerde ambachtslieden

T

De kracht van Menuiserie Riche ligt in het vermogen om vakmanschap en industrie te combineren.

Twee generaties technici hebben er alles aan gedaan om de visie van de ambachtsman te bewaren: unieke en specifieke stukken op maat maken. Kennis van het vak is onontbeerlijk voor de vervaardiging van duurzaam kwaliteitsschrijnwerk.

De schrijnwerkerij is gegroeid en is nu een bedrijf met 80 werknemers. Zij heeft echter haar geest en haar ambachtelijke know-how behouden en haar organisatie eenvoudigweg aangepast door gespecialiseerde fabricageprocédés en een gevestigde arbeidsorganisatie op te zetten. Deze elementen bepalen ook de consistentie van de kwaliteit van ons schrijnwerk - met verhoogde garanties.

De visie van de vakman, de betrouwbaarheid van de fabrikant...

Menuiserie-Riche-artisans-indutrie-travail-manuel-artisanat.jpg

Een pioniers- en vernieuwingsgeest

P

Naast kwaliteit zijn er drie elementen die het DNA van Menuiserie Riche bepalen: mensen, milieu en innovatie.
Als voorlopers in het vak zijn regelmatig nieuwe technologieën ingevoerd, steeds om de kwaliteit of de prestaties te verbeteren. Of het nu gaat om de integratie van microtanding of gelijmd gelamineerd hout, de eerste passieve ramen, hergebruik of het gloednieuwe Clara by Riche raam (100% glasopening), de innovatieve geest van Riche heeft ons in staat gesteld het best presterende schrijnwerk aan te bieden, het meest bij de tijd - en met morgen...

In de ateliers is meer dan eens geïnnoveerd, met name door de installatie van een systeem voor de uitwisseling van RFID-gegevens, waardoor het ontwerpbureau en de verschillende werkstations voortdurend met elkaar in contact staan: de sleutel tot succes voor het werken als een vakman op industrieel niveau.

Nabijheid en complementariteit: een waardevolle aanwinst voor iedereen.

 

Menuiserie Riche is dicht bij u in de buurt, dankzij haar netwerk van 300 schrijnwerkers die aanwezig zijn in België, het Groothertogdom Luxemburg en het noorden van Frankrijk.

 

Door de kracht en kwaliteit van een fabrikant te combineren met de flexibiliteit en de "terreinkennis" van een plaatselijke schrijnwerker. Dit is het samenbrengen van de kennis van beide specialisten.  De plaatselijke schrijnwerker zal naast het plaatsen van ons buitenschrijnwerk op maat ongetwijfeld nog andere voordelen hebben. Sommige schrijnwerkers zijn gespecialiseerd in erfgoed, anderen in nieuwbouw of toegang tot gebouwen; sommigen maken trappen, inbouwkeukens, weer anderen kunnen u aanvullende werkzaamheden aanbieden zoals metsel of afwerkingswerk. Een drieledige complementariteit waarbij wij allen winnen: de architect, de schrijnwerker-plaatser en de fabrikant.

In een tijd waarin mobiliteit een belangrijk thema wordt, lijkt het ons zowel voor de hand liggend als belangrijk u deze nabijheid te bieden.

IMG_8537.JPG

Nieuwbouwfactoren

N

Vandaag bouwen betekent bouwen voor morgen. Er moet rekening worden gehouden met nieuwe elementen, zoals het milieu en de gezondheid. Omdat zij toegewijd is, heeft Menuiserie Riche op deze behoeften geanticipeerd.  
Voor uw milieuprojecten, HQE, BREEAM, LEED, uw gebouwen biobased labeled,... beschikt Riche over labels en certificeringen die zijn opgenomen in milieustudies, met name in het TOTEM-programma in België (software voor het berekenen van de milieu-impact van gebouwen) of in de INIES-database in Frankrijk.

 • Label van biologische oorsprong voor hout en hout-aluminium ramen
 • A+ label voor luchtkwaliteit binnenshuis
 • Een levenscyclusanalyse, evenals een B-EPD (Environmental Product Declaration) om toe te treden tot het TOTEM-programma in België (software voor het berekenen van de milieu-impact van gebouwen)
 • Een LCA (Life Cycle Assessment) en een FDES (Fiche de Déclaration Environnementale et Sanitaire) om in Frankrijk in de INIES-databank te worden opgenomen.

De lange levensduur van Riche ramen en deuren

 

In milieu-effectbeoordelingsprogramma's wordt uitgegaan van een gemiddelde levensduur van een raam, ongeacht het materiaal waaruit het is samengesteld, van 30 tot 40 jaar. De levensduur van dubbele beglazing wordt geacht 30 jaar te zijn.

Dankzij het unieke concept (microtanding en gelijmd gelamineerd hout), de profielen, de strenge fabricage en de fabrieksbehandeling is de levensduur van de Riche ramen (hout en hout-aluminium) verdubbeld tot 60 jaar.

Gezien het milieu effect van bouwmaterialen is een verdubbeling van de levensduur van een materiaal een echte uitdaging: een prestatie op zich. De wetenschappelijke studies die deze hoge levensduur hebben goedgekeurd, zijn beschikbaar op de B-EPD databank of op aanvraag.

Contact  

Menuiserie-Riche-architectes-longevite-patrimoine-deux-chassis-renovation-cintre-rose.jpg

Riche oplossingen ? ja, en meer.

O

Menusierie Riche biedt oplossingen voor specifieke behoeften: PMR-passages, waterdichtingsmembranen, hergebruik, enz.
Heeft u een specifiek verzoek?  Aarzel niet om contact op te nemen met ons studiebureau om te informeren naar de haalbaarheid.

 

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden en onze workshops? 
Elke maand organiseren wij een "archiday", een dag waarop uw collega's ons komen ontmoeten en hun kennis over buitenschrijnwerk en hout in de bouw komen opfrissen, met een bezoek aan de productieateliers. Interesse?  Neem contact op met onze verkoopafdeling om te registreren: commercial@chassisriche.be

contact met ons opnemen 

 
Menuiserie-Riche-porte-patrimoine-re-emploi-fer-frge-blanche-Chimsco-avec-fenetre-renovation.jpg

Ontdek Menuiserie Riche

O
Menuiserie-Riche-cadres-travail-peinture-2.jpg