Ramen en loggia's: erfgoed en ontwerp

R
Menuiserie-Riche-facade-renovation-blanc-Gent-petits-bois-geometriques.png
Menuiserie-riche-fenetre-cintree-imoste-petits-bos-triple.png
Menuiserie-Riche-fenêtre-cintre-triple-imoste-peits-bois-renovation.png
Menuiserie-Riche-loggia-Gent-blanche-peitis-bois-geometriques.png

Een prachtig huis in Gent met zeer mooie ramen, inclusief dwarsbalken bewerkt met fijn en elegant houtwerk.

De oorspronkelijke ambachtsman was zeer creatief en ontwierp elk raam met rijen "H"-vormige kleinhouten, verschillend van elkaar. Dezelfde details werden aangetroffen op de eerste verdieping van de erker van het gebouw. Het geheel is prachtig.


Om dit speciale ontwerp te behouden, heeft Menuiserie Riche elk raam opnieuw ontworpen op basis van een sjabloon van de bouwplaats, ze in 3D gemodelleerd voor technische en esthetische controle, en ze vervolgens identiek gereproduceerd in het atelier. Zo heeft elk raam met een andere kleine "H" zijn plaats en identiteit gevonden. Een succes voor het erfgoed.

Erkers

E

Erkers zijn een geheel van ramen met een uitsprong aan de gevel, waardoor de binnenruimte van buitenaf meer lichtinval krijgt.  Deze inval naar buiten is ook een manier om naar de straat te kijken, om verbonden te blijven.


De oude houten erkers op de boven- of benedenverdieping geven karakter aan de gevels.  Door ze te verwijderen zouden gebouwen hun identiteit verliezen.  Gelukkig kunnen de loggia's op dezelfde manier worden gebouwd als de oude om hun charme te behouden.
 

Ontdek onze erkers