Renovatie van een wit landhuis

R
FRONT-Menuiserie-Riche-fenetres-identiques-double-ouvrant-manoir-blanc-Delrue.jpg
Menuiserie-Riche-fenetres-identique-blanches-manoir-vue generale-Delrue.jpg
Menuiserie-Riche-fenetres-patrimoine-identique-details-sabot-et-moulure-arretee-manoir-blanc-Delrue.jpg
Menuiserie-Riche-fenetres-patrimoine-identique-double-ouvrant-imposte-manoir-blanc-Delrue.jpg
Menuiserie-Riche-fenetres-patrimoine-identique'-medaillon-sabot-moulures-avant-apres-manoir-blanc-Delrue.jpg
Menuiserie-Riche-fenetres-patrimoines-identique-dans-loggia-manoir-blanc-boussu.jpg

De aankoop van dit herenhuis was een coup de coeur... en de nieuwe eigenaars hadden slechts één wens: het een nieuw leven geven, het naar de 21ste eeuw brengen, met behoud van de architectuur die hen zo had verleid.

Om het energieverbruik te verminderen, werd voorrang gegeven aan de raamkozijnen. Het dilemma was om ramen te vinden "zoals de oude". Menuiserie Riche stelde voor ramen te vervaardigen naar hedendaagse normen, maar met de reproductie van het lijstwerk van de oude ramen.
 


De nieuwe ramen werden precies zo gemaakt als de oude: de medaillons, de ouderwetse holsblokken en het lijstwerk werden gemaakt "zoals vroeger", waardoor de voorgevel zijn vroegere eigenheid terugkreeg.
Een succesvol eerste deel van de renovatie...

Erfgoedvriendelijke ramen

E

Of het nu gaat om historische woningen, boerderijen, kastelen of art-nouveauhuizen, het is van essentieel belang dat deze gebouwen hun specifieke stijl behouden.

Het vervaardigen van ramen die de stijl respecteren is de specialiteit van Menuiserie Riche. Meer nog, de vervaardiging van identiek schrijnwerk zorgt ervoor dat de historische gevels worden gerespecteerd.
 

Om identieke sierlijsten te vervaardigen, vervaardigen wij onze eigen messen, volgens een 3D-model dat gebaseerd is op het origineel. (volgens een haalbaarheidsstudie)
Hierdoor behouden we met trots de historische huizen met milieuvriendelijk, hoogwaardig schrijnwerk, terwijl de architectonische lijn van het verleden gerespecteerd worden.