Gordijngevels en ramen van hout-aluminium : groen bouwen in de dienstensector

G
FRONT-Menuiserie-Riche-mur-rideau-grand-batiment-tertiaire-bureau-600-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-immeuble-tertiaire-bureaux-murs-rideaux-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-immeuble-tertiaire-bureaux-murs-rideaux-cote-vue-de-droite-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-immeuble-tertiaire-bureaux-fenetres-portes-bois-alu-stabilame.jpg
Menuiserie-RIche-immeuble-tertiaire-bureaux-fenetres-etage-simple-ouvrant-bois-alu-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-fenetres-bureaux-tertiaire-vue-nterieure-bosi-aluminium-solution-environnementale-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-immeuble-tertiaire-bureaux-interieur-portes-bois-aluminium-stabilame.jpg

Duurzaam bouwen begint met een oordeelkundige keuze van materialen. Schrijnwerk van hout of hout-aluminium draagt bij tot de carbon reductie van het gebouw, in de geest van groen bouwen.

Dit tertiaire gebouw, opgetrokken in hout, heeft deze begrippen geïntegreerd.  De grote gordijngevel in hout-aluminium verhoogt de lichtinval en draagt bij tot het welzijn van de bewoners, zowel door de lichtinval als door het heilzame effect van het structurele houtmateriaal.  Ramen van hout-aluminium bieden hoge thermische en akoestische prestaties, en hun levenscyclusanalyse maakt berekeningen van de milieuprestaties van gebouwen mogelijk (BREAAM, TOTEM, enz.).

Gordijngevels vervangen hele gevels. Zij articuleren het gebouw op elegante wijze, dankzij de slankheid van de profielen, en dit op grote oppervlakken.  

Gordijngevels: elegantie, design en minimalisme

G

Gordijngevels worden vervaardigd uit dunne houten profielen, die de beglazing klemmen tussen het hout en een externe aluminium afdekking. Er is geen conventioneel schrijnwerk nodig: de beglazing past rechtstreeks in deze structuur. Hele gevels worden samengesteld met gordijngevelelementen, zowel voor grote gebouwen als voor individuele woningen, met een zeer elegante finesse, inspelend op het verlangen naar vlakheid of minimalisme in de hedendaagse architectuur.

Afhankelijk van de architectuur, de plaats van de vliesgevel en het gebruik ervan in het gebouw, kunnen openingen worden geïntegreerd. Een deur plaatsen, hef-schuiframen, opendraaiende ramen is heel goed mogelijk. Architecten gebruiken deze houtmassa, die diepte geven, ook om designeffecten in de gevels te creëren, zoals het begin van een schaakbord...

Ook bij renovatie biedt de vliesgevel een interessante oplossing voor het beheer van grote delen van in te richten gevels, zoals oude schuren, of het openen van achtergevels voor een maximale lichtinval, zowel in de stedelijke als in de landelijke architectuur.