Hef-schuifraam: met zicht op de tuin

S
FRONT-Menuiserie-Riche-coulissant-triple-vue-interieure-archi-esquisse-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-coulissant-triple-fenetres-bois-Architectes-Esquisse-Stabilame-vue-facade.jpg
Menuiserie-Riche-levant-coulissant-triple-bicolore-vue-interieure-blanc-architecte-Esquisse-Stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-levant-coulissant-triple-ouverture-centrale-bicolore-architectes-esquisse-stabilame.jpg
Menuiserie-Riche-fenetre-simple-ouvrant-bicolore-salle-de-bain-huy.jpg
Menuiserie-Riche-porte-vitree-bicolore-interieur-blanc-cuisine-maison-en-bois-architecte-Esquisse-Stabilame.jpg

Het huis, dat in de lengte is gebouwd om zich aan te passen aan het terrein, draait zijn  voornaamste gevel naar de tuin. Wat is er dan ingenieuzer dan de hele woonkamer op het groen te richten, om te profiteren van het licht en de natuur...
De gehele gevel is op de begane grond voorzien van glas. Om maximaal van dit vrije uitzicht te profiteren, heeft de architect de installatie van een driedubbel schuifraam aanbevolen.

De twee buitenste delen zijn vast en komen overeen met plaatsen van bewoning waar de doorgang naar de tuin niet nuttig is: de zitkamer enerzijds, de open haard anderzijds. Het schuifgedeelte, in het midden, laat een brede doorgang naar het terras.
De truc ? 

Deze hefschuif is uitgerust met een thermostep drempel, die volledig verzonken kan worden, waardoor de doorgang zo goed als op hetzelfde niveau zit tussen de tegels van de woonkamer en de terrasvloer. Een onmiskenbaar comfort: u hoeft niet over te stappen, ongeacht de leeftijd, zowel voor peuters als voor ouderen of personen met beperkte mobiliteit.

Architect :  Bureau Esquisse

Hef-schuifraam: licht, uitzicht en geluk...

H

Lift & Slide systemen zijn een prachtige combinatie van vaste en glijdende onderdelen. Het vaste deel is niet meer dan een glazen wand, een weldaad van licht, een verlengstuk naar buiten.  Het schuifgedeelte, dat omhoog wordt gebracht door middel van een gemakkelijk te bedienen handvat, glijdt over een rail die zich achter het vaste gedeelte bevindt. Er is weinig vloerruimte nodig, de vleugel hoeft niet naar binnen te worden geopend, er hoeft niets te worden bewogen om het raam te openen.   


Een vorm van vrijheid naar buiten toe, geholpen door specifieke technieken, zoals thermosteps, die het mogelijk maken het schrijnwerk volledig in de vloer in te bedden en een gemakkelijke doorgang van binnen naar buiten te bieden.  

Voor mensen met een beperkte mobiliteit is het schuifraam met thermostap een geweldige oplossing. Er is een gemotoriseerde versie van het schuifraam verkrijgbaar: hiermee kan het schuifraam met een schakelaar worden geopend (en gesloten): een waardevol hulpmiddel.