Ouderwetse deur: valse dubbele

O
Menuiserie-Riche-ancienne-porte-avant-fabrication-Verlee.png
Menuiserie-Riche-porte-identique-noire-double-simple-ouvrant-renovation-maison-de-maitre-Gent-Veerle.png
Menusierie-Riche-fausse-double-porte-a-identique-noir-details-du-hait-de-la-porte
Menuiserie-Riche-porte-entree-patrimoine-detail-bas-moulures-Gent-Veerle.png

Dit is een deur die volledig opnieuw is ontworpen, met behoud van de oorspronkelijke kenmerken. De oude deur was een dubbele deur, met vrij smalle vleugels, en niet erg comfortabel in gebruik.

De nieuwe deur werd daarom gemaakt met een enkele brede vleugel, maar met dezelfde esthetiek als de oude dubbele.
Een werk voor een echte schrijnwerker: bogen met een vierkant blad, piano- en Venetiaanse sierlijsten, decoratieve sierlijsten die identiek zijn aan de oude, kleine conische houtjes om de spiegel te verfraaien...  


De nieuwe deur respecteert de oude volledig, met aanzienlijke verbeteringen op het gebied van waterdichtheid, thermische en akoestische isolatie en veiligheid.

Oude deuren: een bron van inspiratie en respect voor het erfgoed

O

Net als vroeger zit het echte schrijnwerk in de details van mooie inkomdeuren.  


Een nieuwe deur maken voor een huis met karakter is altijd een uitdaging. Respect voor de oorspronkelijke deur, de stijl ervan is alleen mogelijk met hout.


Menuiserie Riche gaat verder: het kan de deur naar oud model maken, of samen met de klant of de architect heroverwegen, zodat deze zich zo goed mogelijk aanpast aan nieuwe toepassingen. Om de geest van het huis, de buurt of het erfgoed in het algemeen te respecteren, is er niets beter dan zich te laten inspireren door de prachtige deuren van weleer.