Menuiserie-Riche-fenetres-design-interieur-archi-Kyoco.jpg

Hoe kiest u best uw nieuwe ramen? PVC, aluminium of hout? Deel

Contacteer-ons

Design en onderhoud van de ramen

Hoe kiest u best uw nieuwe ramen? PVC, aluminium, hout of hout-aluminium? Het is belangrijk dat u gedurende lange tijd gerust kunt zijn met uw keuze.

De criteria die, behalve de prijs, uw keuze zullen bepalen zijn van technische, esthetische, praktische of zelfs filosofische aard.

De techniek bepaalt de thermische en akoestische prestaties en de veiligheid. De esthetiek? Die hangt af van uw stijl, van de stijl van uw woning, van de manier waarop het materiaal aangepast kan worden om aan te sluiten bij deze stijl en van het uitzicht van de materie. U wilt praktische ramen die gemakkelijk te onderhouden zijn op lange termijn … Ook de filosofie speelt vandaag vaak mee in uw keuze. We denken immers aan ecologie. Hoe is het schrijnwerk geproduceerd, waar en door wie, en hoe worden de ramen gerecycleerd?
 

4 artikels zullen u helpen om uw eigen selectie te maken. Het eerste gaat over de esthetische mogelijkheden en het onderhoud van de ramen.

Menuiserie-Riche-fenetres-sur-mesure-design-archi-FMA.jpg

Mijn deur, mijn raam: een specifiek design?

PVC bestaat vandaag in verschillende profielen, zodat het aangepast kan worden aan de renovatie. Aluminium is bedoeld voor moderne, strakke architecturen met heel fijne profielen. Hout voldoet aan alle behoeften.

In tegenstelling tot PVC en aluminium, die gesegmenteerd moeten blijven binnen bestaande profielgamma’s, is hout een natuurlijk materiaal dat naar believen bewerkt kan worden … Raadpleegt u een goede houtschrijnwerker, dan zal hij u strakke oplossingen of bewerkt lijstwerk kunnen voorstellen dat afgestemd is op uw persoonlijk project.

Profiteren van een exclusief design, dat kan enkel met hout!
Lijstwerk of een heel fijne latei toevoegen of net alle profielen verkleinen, zodat ze zo veel mogelijk verborgen zitten in de opening … Dat kan allemaal bij Menuiserie Riche! Wij maken zelfs profielen en lijstwerk op maat. Dat gebeurt voor de renovatie van erfgoed: we produceren identieke kopieën waarbij we het oude raam “naar de letter” nabootsen …

Menuiserie-Riche-fenetres-a-l-ancienne-patrimoine-moulu.JPG

Rust – onderhoud

Rust, dat betekent dat u maar weinig onderhoudswerk hebt, dat u geniet van een goede garantie en dat u de levensduur van uw ramen op lange termijn analyseert.

Dans la conscience collective, le PVC et l’aluminium ne demandent aucun entretien. Le bois en demande énormément.

In het collectief bewustzijn vereisen PVC en aluminium geen enkel onderhoud en vergt hout enorm veel onderhoud.

U doet er goed aan de garanties voor de houdbaarheid van de kleur van elke fabrikant goed te analyseren. Voor PVC en aluminium bedraagt deze garantie doorgaans 5 tot 10 jaar. Zowel voor PVC als aluminium worden onderhoudskits verkocht om de kwaliteit van de kleur en de glans zo lang mogelijk te behouden.

De houten ramen van Riche beschikken over een RSG-garatie van 10 jaar, dus een garantie op de houdbaarheid van de verf. Deze garantie wordt aangeboden bij de door Riche erkende plaatsers die een specifieke opleiding gevolgd hebben (*).

Ongeacht het gekozen materiaal moet u er na afloop van de garantieperiode van uitgaan dat het gerenoveerd zal moet worden. Ook al is het na 20 of 30 jaar … Het kan gaan om een onderhoud om de oorspronkelijke kleur terug te krijgen (kleur verbleekt door de zon) of om beschadigingen in de profielen te repareren (krassen van hondennagels, van het getik van sleutels op een deur …)

Met hout kunt u ramen en deuren heel gemakkelijk renoveren, zowel wat de verf als een reparatie betreft. Hout laat zich heel gemakkelijk bewerken. PVC en aluminium bieden soms (dure) oplossingen voor het onderhoud, maar niet voor reparaties.
 

(*) voorwaarden te lezen bij de erkende verkopers.

Menuierie-Riche-10ans-de-protection-sur-la-peinture-.png

3 bijkomende artikels om te kiezen tussen PVC, aluminium en hout :

Hoe kiest u best uw ramen? PVC, aluminium of hout? Deel 2: Thermische en akoestische prestaties

Hoe kiest u best uw ramen? PVC, aluminium of hout? Deel 3: Veiligheid

Hoe kiest u best uw ramen? PVC, aluminium of hout? Deel 4: En het milieu?

U wenst de mening van onze experten, aarzel niet en neem contact met ons op !