Draai-/kipramen

Draai-/kipramen

Met enkel of dubbel kipraam, de draai-/kipramen staan een klassieke opening toe met toevoeging van een “ventilerende” positie als het raam opengekiept is.

Draairamen

Draairamen

Het raam draait op een verticale as. Dit type opening, die vroeger door vele architecten gekozen werd, past vaak in een renovatie identiek aan het oude.
Draairamen

Wentelramen

Wentelramen

Het raam draait op een horizontale as. Ideaal voor grote ramen die open moeten kunnen (loggia) of, bijvoorbeeld, in een keuken omdat de opening naar buiten het vensterblad vrijmaakt. De omkeerbare ramen worden gebruikt voor rechthoekige ramen, en in het bijzonder voor ronde ramen (œil-de-bœuf).
Wentelramen

Balkondeuren

Balkondeuren

De enkele of dubbele balkondeuren staan grote verticale openingen toe, met doorgang naar buiten. Het steunstuk staat een perfecte dichtheid toe, of deze nu klassiek uit hout is of in een alternatieve variant met een aluminium dorpel met thermische onderbreking (doorgang voor personen met een beperkte mobiliteit).

Plooideuren

Plooideuren

Een maximale opening die een volledige doorgang toestaat, dat is het grote voordeel van plooideuren.

Vaste ramen

Vaste ramen

Vaste ramen bieden veel lichtinval zonder opening en laten grotere ramen en gevarieerde vormen toe.

Schuiframen

Schuiframen

Zeer gewild in bepaalde architecturale stijlen of in toepassingen zoals loggia, commerciële etalages … het schuifraam biedt een lage volledige opening. Er zijn verschillende types schuiframen beschikbaar: schuifraam met veer, schuifraam met tegengewicht, vals schuifraam, …
Schuiframen

Hefschuifraam

Hefschuifraam

Met haar grote schuifpuien en een grote opening naar buiten toe, past het hefschuifraam perfect in een subliminale binnen-buitenrelatie …

Kipschuifraam

Kipschuifraam

Het kipschuifraam maakt een mooie opening (maximum 1,60 m) mogelijk, alsook een vast raam van een mooie omvang. Het bewegende deel is een kipraam, ideaal voor een regelmatige verluchting.
Kipschuifraam