Glaswerk

Glaswerk

De keuze van het glaswerk is vooral een keuze van performanties: thermische, akoestische en veiligheidsperformanties. Alle varianten zijn mogelijk op aanvraag. Wie performanties op het vlak van glaswerk zegt, zegt verhoging van de breedte en het gewicht. Schrijnwerkerij Riche heeft variabele balkdiktes op punt gesteld, waardoor ze grote glaswerken kunnen omkaderen. Als de gevraagde prestaties niet alledaags zijn, is het belangrijk om ons studiebureau te raadplegen om de verschillende mogelijkheden (afmetingen van de openingen, gewicht van het glaswerk, …) te kennen in functie van uw project.

Sluitwerk

Sluitwerk

Het sluitwerk is een primordiaal onderdeel van het raam: dit verzekert namelijk grotendeels de luchtdichtheid. Wij werken altijd met periferisch en performant sluitwerk, zowel voor de dichtheid als de veiligheid. De zogenaamde veiligheidsramen vragen om een bijkomende studie, er dienen specifieke sloten gebruikt te worden: ons geïntegreerd studiebureau zal alles in goede banen laten lopen samen met uw architect en/of de schrijnwerker-plaatser. Een deel van ons gamma (Energyline, 90 mm) is voorzien van onzichtbaar sluitwerk, wat van uw raam een kunstvoorwerp maakt …

Bijzondere technieken

Bijzondere technieken

Schrijnwerkerij Riche stelt de volgende in het raam of in haar kaderwerk geïntegreerde technieken voor:
  • Ventilators :  er kunnen ventilators in de ramen of in hun kaderwerk geïntegreerd worden
  • Screen : doeken tegen de zon of ondergordijnen
  • BSO : binnenzonwering met de gekende performanties
  • Vooraf ingekaderd :  Uw raam wordt reeds in een isolerend voegelement geplaatst dat het op optimale wijze aan uw gevel doet aansluiten.