Ontdekt de filosofie en de
waarden van het schrijnwerkerij Riche

Onze filosofie & onze waarden

Het hele bedrijfsleven van Schrijwerkerij Riche draait rond 4 fundamentele waarden:

  • Kwaliteit
  • Soepelheid
  • Menselijkheid
  • Ecologie

De kwaliteit van ons schrijnwerk ligt in onze know-how, onze technieken (gelaagd hout en micro-tandwerk) en in de keuze van ons hout.

De know-how van onze schrijnwerkers, onze techniekers en onze ploegen staat onze onderneming toe om de ambachtelijke traditie levend te houden en tegelijkertijd toch de capaciteit van een industriële schrijnwerkerij te bereiken. We blijven het herhalen: “Wij zijn geïndustrialiseerde ambachtslieden.”

Onze souplesse ligt in onze fabricatie op maat: van de eenvoudigste ramen tot de meest complexe ramen, zowel in de architectuur en het design als voor thermische en akoestische performanties. Van renoveren in een bepaalde stijl (erfgoed) tot zeer moderne ramen in dynamische vormen, wij vervullen al uw wensen met dezelfde aandacht, ongeacht het aantal ramen dat we voor u moeten vervaardigen (van 1 tot honderden …).

Daar we een familiebedrijf zijn, blijft het menselijke aspect dé basis van onze bedrijfsfilosofie. Iedereen kent elkaar, velen begonnen hun carrière meteen na de schoolbanken bij ons … En sommigen zijn al op pensioen na een mooie loopbaan. De spirit van goed geleverd werk brengt onze medewerkers samen, één voor één zeer fier op het feit dat ze schrijnwerkerij van hoge kwaliteit mogen afleveren.

Voor hout kiezen, is kiezen voor levend, duurzaam en ecologisch materiaal. Wij hanteren reeds sinds lange tijd het principe van de “circulaire economie” door opnieuw Europese en lokale houtsoorten te integreren, door voor niet-vervuilende processen te kiezen en door ons afval tot aanmaakhout te recycleren (houthaard). In samenhang met onze kwalitatieve en maatschappelijke waarden, zorgt het ecologisch aspect voor een welzijn binnen het bedrijf, dat wij dankzij onze schrijnwerken naar uw thuis overbrengen.

Riche_logos