Historiek

1970

Michel Riche en zijn vrouw richten samen hun onderneming in algemene schrijnwerkerij op.

1971

Eerste uitbreiding in het dorp van Mariembourg

1973

Grondige onderzoeken leiden naar een revolutionair systeem: MICRO-TANDWERK, nooit geëvenaard in haar prestaties op het vlak van stabiliteit en de snelheid van de uitvoering.

1983

Eerste producent te gebruiken de standaard gelamineerd hout

1984

De BVBA Schrijnwerkerij Riche wordt de NV Schrijnwerkerij Riche

1989

De oudste zoon, Bruno Riche, stapt in het familiebedrijf. Geboorte van de NV Stabilame. Het doel is dan om de productie van profielhout in lagenhout opnieuw op te nemen voor andere schrijnwerkerijen waarvan de voornaamste klant Schrijnwerkerij Riche is.

1990

Schrijnwerkerij Riche stelt de vervaardiging van het hout-aluminium raam op punt.

1992

In 1992, verfcabine, in 1995, installatie van een geautomatiseerde lijn van elektrostatisch spuitlakken waarmee acrylafwerkingen op basis van water uitgevoerd kunnen worden, met respect voor het milieu.

1993

Michel Riche krijgt het gezelschap van zijn jongste zoon, Laurent Riche. Ze openen in Stabilame een departement gericht op het ontwerp, de fabricatie en de montage van huizen in massief hout op maat. Ze breiden de ploegen in de schrijnwerkerij uit en voorzien ze van geavanceerde werktuigen.

1997

Van 1997 tot 1998, schrijnwerkerij Riche hernieuwt zijn wagenpark en integreert zijn eerste CNC-machine (commandes numériques) in de productie van raamwerken.

2000

Céline Riche rondt haar studies in Vlaanderen af en komt het financiële team versterken. Een geavanceerde investering integreert de barcode in de hele productie van Schrijnwerkerij Riche.

2005

Schrijnwerkerij Riche verdubbelt haar productiesite op haar site in Mariembourg. De schrijnwerkerij investeert in een centrum voor high-tech verfafwerking, indertijd uniek in België.

2006

Enercobois wordt geboren. Al het houtafval van Schrijnwerkerij Riche en van Stabilame wordt verwerkt tot houtbrandstoffen (briketten …) en verdeeld door Enercobois, onder leiding van Céline Riche en haar man Miguel Libion. De 3 vennootschappen van de groep zijn dan compleet: de Schrijnwerkerij Riche, Stabilame en Enercobois.

2007

Eerste houten passiefraam in België met Eco-energie raam.

2012

Duurzaamheid van het erkende verfbehoud: een familiale garantie is beschikbaar (gedekt door een verzekering – volgens de te volgen voorwaarden).

2016

Van 2010 tot heden – Onderzoek en ontwikkeling – thermisch, akoestisch en optimale dichtheid : ontwikkeling van de 80 en 90 mm nieuwe profielen en van het passief gamma. Ontwikkeling van gemotoriseerde sloten, thermische dorpels en doorgangen voor personen met een beperkte mobiliteit, …

De productie kan opgespoord worden via een RFID-systeem.